Fibra Ràdio vs Fibra Òptica

1 minut - gener 2, 2019

Fa un temps un ajuntament de les contrades ens va demanar si podiem fer una xerrada perquè la gent del poble tenia molts dubtes entre una connexió de fibra òptica davant d’una tipus ràdio com les que oferim a wifiboo.

El desconcert i el desconeixement de la gent que va venir era bastant considerable. Tal com vam comentar en un altre article, la gent es mou per la quantitat i no la qualitat.

A wifiboo anomenem fibra ràdio la connexió amb antena que realitzem als nostres clients. No deixa de ser una fibra òptica que enlloc d’arribar a casa amb un cable de fibra us la fem arribar amb una antena de ràdio. Al cap i a la fi darrera d’aquesta connexió hi ha una fibra òptica. El desplegament és molt més ràpid i els costos tant per l’operador com per al client també baixen doncs no requereixen d’una obra civil o permisos especials per fer arribar una fibra a cada casa. Als EUA ho anomenen fibra d’última milla.

Llavors molts us preguntareu si es igual de bona una connexió de fibra ràdio que una de fibra òptica, doncs SÍ, però cal aclarir alguns aspectes.

Una fibra òptica permet fer arribar més capacitat, tant com 1000Mb per cada client a dia d’avui i una connexió de fibra ràdio està limitada per la tecnologia ràdio a connexions de 30-100Mb màxim. El temps de resposta d’una respecte de l’altre quan demanem una pàgina web des del nostre equip es d’entre 10 i 15 milisegons (no perceptible per nosaltres).

Si tal com vam comentar necessitem a dia d’avui una connexió real de 20Mb, es millor contractar una fibra òptica o una fibra ràdio ?? Senzillament anirà a gust del client i del que ell cregui que li es millor per comoditat o li suposa menys despesa.

Un client de wifiboo que tenia una connexió de 10Mb amb fibra ràdio es va donar de baixa perquè li havia arribat la fibra òptica de 300Mb al seu poble. Tot va fer el seu procés i un dia ens va enviar un correu i ens va dir que no entenia rès, que ara amb la fibra anava igual que amb la nostra connexió de ràdio doncs no anava més ràpid com li va vendre l’altre operador. Aquesta és la realitat del desconeixement en aquest sector: comprem i no sabem que comprem tecnològicament.

Molts clients que van optar per aquest servei de fibra òptica van tornar a la fibra ràdio perquè pel que li calia fer a casa no necessitava més capacitat ni més velocitat de resposta.

Esperem que alguns ho tingueu una mica més clar: NO FIBER, NO PROBLEM.

fibra optica amb codi binari

Article produït gràcies a wifiboo

Comparteix l’article
Share on facebook
Share on twitter