El mòbil avui

[types field='temps-de-lectura'][/types] - juny 5, 2019

Des de fa uns quants anys aquest “petit” rectangle ha anat formant part de les nostres vides d’una manera cada vegada més incipient.

A finals dels anys noranta vam descobrir que podíem parlar des de qualsevol lloc i ens podíem comunicar amb la paraula sense estar físicament amb un telèfon i un cable (casa, oficina o cabina).

Posteriorment a part de parlar vam començar a enviar missatges escrits, els famosos SMS que gairebé avui formen part del record.

El canvi més gran va ser quan aquelles petites pantalles es van convertir en pantalles més grans a color i tàctils i vam començar a rebre el correu electrònic, fer fotografies i interactuar amb jocs i altres aplicacions. Podem donar gràcies a aquesta evolució a Apple amb el seu iPhone (els primers els vam fer venir dels EUA i la primera impressió era com avantpassats descobrint el foc).

Pel camí anem eliminant altres aparells com el telèfon fix, les càmeres fotogràfiques, els mapes de paper, les bruixoles, els rellotges, calendaris, fins i tot les tablets i en poc temps els ordinadors. El futur està en un mòbil i una pantalla i si no temps al temps.

Però per fer funcionar tot això necessitem conectivitat i això es el que ens porta a els gigabytes i la tecnologia de connexió com el 3G, 4G i en pocs anys el 5G (l’altre dia llegia que ja estan treballant en una proposta de 6G). Podem parlar de mòbils més bonics o més avançats, amb més o menys memòria, pero hi ha l’element bàsic que ho fa funcionar tot en un 90%: la connexió a internet.

En un principi amb tarifes de 2GB anavem sobrats durant tot un mes, però avui dia amb això no ens dona ni per una setmana, perquè ?? La mateixa evolució de la tecnologia i de les costums ens comporta utilitzar més GB. Ara enviem fotografies d’alta resolució, rebem imatges en vídeo de whatsapp, instagram, telegram, facebook, … Mirem vídeos d’alta qualitat i llegim el correu i la premsa amb el mateix mòbil. Els consums gràfics creixen i les tarifes també, per això hem d’anar actualitzant la tecnologia per ampliar les capacitats de milions de persones que es connecten amb els seus dispositius i que anirà en augment en els propers anys.

Des de wifiboo us oferim tot tipus de tarifes que anem actualitzant en gigabytes i preus en funció de l’ús que en fa cada persona. Utilitzem la cobertura de l’operador que té millor senyal a la província de Girona i treballem perquè no sigui un servei fred sino proper a on poguem assessorar-vos en les dificultats que us podeu trobar amb el que ja forma part de la nostres vides i que ens acompanyarà la resta dels nostres dies.

Si ens pregunteu a on arribarà el mòbil, no sabem donar-te una resposta perquè a dia d’avui no tenim prou imaginació per fer-ho. Tampoc us ho podrem dir d’aqui tres o quatre anys doncs és el dispositiu que ha tingut l’evolució més ràpida en els últims 20 anys.

Avui tenim connexió ràdio o fibra òptica a casa i el mòbil a la butxaca. De ben segur que d’aquí uns anys la fibra no caldrà i amb el mòbil en farem prou. QUI SAP!!

Article produït gràcies a wifiboo

Comparteix l’article
Share on facebook
Share on twitter