A 1000 per segon

[types field='temps-de-lectura'][/types] - desembre 10, 2018

Els dos últims anys els operadors ens hem tornat bojos. Oferim Mb a dojo a les connexions per casa ja sigui amb wimax, LTE o fibra òptica.
Son necessaris tants Mb?? No, i ara intentarem explicar-vos el perquè.

Suposem una familia tipus de 4 membres que simultàniament entre les 20h i les 23h cada dia, mira sèries o pel·licules de Netflix en HD, i que a més es connecta a pàgines web per estudiar o treballar, mira videos al Youtube i escolta música amb Spotify per no dir que algú esta jugant on-line. Ens pensem que totes aquestes aplicacions al mateix moment necessiten una connexió de fibra òptica de 100Mb per funcionar bé i sense interrupcions. Ens equivoquem.

Netflix en HD requereix d’uns 5-7Mb continus, les pàgines web requereixen d’1-2Mb, mirar videos al Youtube amb alta resolució sense talls uns 3-5Mb i escoltar música per internet no requereix més d’1Mb. Si sumeu veureu que amb menys de 20Mb en fem més que suficient.
Llavors, perquè anunciem tot el dia connexions de 100, 300 i 1000Mb ?? Doncs perquè en una societat consumista com la nostra les GRANS quantitats ens atrauen més que les petites. Quan aneu al cinema quin envàs de crispetes trieu normalment ??

Venim del modem amb Kb, després l’ADSL que ens deia 20Mb i ens donava 5Mb reals en el millor dels casos i ara tenim el FTTH (fibra òptica) que a més de donar un rendiment força real, ens regala megabits que no gastarem mai, almenys a dia d’avui.

A Wifiboo us recomanem que quan us instal·leu una connexió a internet per casa penseu primer quins serveis utilitzaràs i a partir d’aqui fer una reflexió de la connexió que realment necessitareu. Sempre sou a temps d’ampliar-la.

I els 1000Mb ?? Ara per ara son una bona sol·lució comunitària que us explicarem en un altre post.

Article produït gràcies a wifiboo

Comparteix l’article
Share on facebook
Share on twitter